Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Hans Konings (kamavox)

Pagina's: [1] 2 3 ... 17
1
VOX gezien! / Amsterdamse Voxan Roadster nog steeds alive 'n kickin'
« Gepost op: 18 september 2023, 10:57:08 »
Allereerst: het lijkt wel of zowat al mijn oude berichten verdwenen zijn van het forum. Kan bijna niets meer terugvinden.

Maar goed, ik post dus zowat nooit meer hier, maar dat betekent niet dat ik ondertussen Honda rijd. Mijn Roadster doettut nog steeds, zoals deze gisteren genomen foto bewijst. Locatie: Gein-Noord in Abcoude.

2
De VOX stamtafel / Re: De Voxan Roadster, hij doettut nog
« Gepost op: 22 april 2022, 10:07:56 »
Een echte stadsvox! Het maakt hem/haar zo te zien niks uit! Groet

Als een vis in het water op de roemruchte Amsterdamse Zuidas!

3
De VOX stamtafel / Re: De Voxan Roadster, hij doettut nog
« Gepost op: 16 april 2022, 15:04:32 »
Lang niks gepost hier, ook niet gelezen eigenlijk. Daarom effe laten weten dat de Amsterdamse Voxan Roadster het nog steeds doet.

En nog een foto:

4
De VOX stamtafel / De Voxan Roadster, hij doettut nog
« Gepost op: 16 april 2022, 15:01:45 »
Voxvrienden,

Lang niks gepost hier, ook niet gelezen eigenlijk. Daarom effe laten weten dat de Amsterdamse Voxan Roadster het nog steeds doet. Zie:

https://kamafotos.nl/2022/04/15/amsterdam-gustav-mahlerlaan-parnassusweg/

en

https://kamafotos.nl/2022/04/15/amsterdam-gustav-mahlerlaan-parnassusweg-2/

5
Elektrisch / Re: Andere accu en accubak
« Gepost op: 29 augustus 2021, 17:26:37 »
Ik heb inmiddels ook een tweede exemplaar van de zwaardere Odyssey PC680 gemonteerd. Was weer een hele heisa om alles los te schroeven, vooral omdat de accuboutjes niet lekker los wilden komen. Daar ben ik wel even mee bezig geweest. Maar goed, hij zit er alweer een tijdje in en doet het prima. Het bestellen was best een gedoe, want PostNL had mijn bestelling kwijtgemaakt. De webshop baalde, maar heeft mij wel netjes een tweede geleverd die ze met een andere besteldienst hebben verstuurd.

6
bagage / Re:Zijtassen voor de Voxan Roadster
« Gepost op: 29 april 2020, 22:42:16 »
Ah ja, dat is voor het echte werk zie ik! Ook daarmee moeten we nog ff wachten...

Ja, het is wel een gedoe. Ik kan de familie in Spanje ook niet bezoeken. Gelukkig is motorrijden in de omgeving nog niet verboden. Dus af & toe laten we de Honda uit.

7
bagage / Re:Zijtassen voor de Voxan Roadster
« Gepost op: 28 april 2020, 21:56:54 »
Ha die Hans, keurige outfit zo. Net genoeg voor een weekeinde kamperen  :D Jammer dat het treffen dit jaar niet door gaat. Hopelijk next year weer.

Precies, ik kocht ze niet voor het echte werk, meer om mijn fototoestel te kunnen meenemen + regenbroek enz. Mocht ik nog eens een langere tocht ondernemen, dan heb ik nog ander spul op zolder liggen.

8
bagage / Re:Zijtassen voor de Voxan Roadster
« Gepost op: 25 april 2020, 22:21:41 »
past er mooi bij Hans.

Ik ben er mee in mijn nopjes. De Roadster is net afgelopen week de 50.000 km op de teller voorbijgegaan. Helaas tijdens die 50.000 km best veel mechanische problemen gehad. Maar wil er toch nog even een tijdje mee doorrijden. Daarom onlangs nieuwe accu, nieuwe koplamp, andere spiegels en nu deze tassen erop gezet. Hopelijk laat hij me niet opnieuw in de steek. Binnenkort nieuwe banden. Dat wordt vast een sertje Conti Road Attack 3.

9
bagage / Zijtassen voor de Voxan Roadster
« Gepost op: 25 april 2020, 17:35:39 »
Lang geleden dat hier iets gepost is, dus tijd voor iets nieuws. Toen ik in 2004 een gloednieuwe Roadster (bouwjaar 2000 of 2001) kocht bij Motortoer Amsterdam (nu Ducati Amsterdam) kreeg ik er gratis en voor niks een rek op gemonteerd waarop weer een enorme topkoffer vastgeklikt kon worden. Handig om spullen mee te nemen, veel plezier van gehad, maar ook lelijk als de nacht en niet bevorderlijk voor de wegligging bij maar een klein beetje zijwind. Of wind van voren. Of wind van achteren. Of wind van welke kant dan ook. Dus ooit moest dat ding eraf. Nu na 16 jaar is het dan eindelijk zover. Rek gaat eraf, koffer gaat naar zolder. Toch wil ik wel af & toe spullen meenemen. Dus ben op zoek gegaan naar zadeltassen die je makkelijk kunt bevestigen en die ook nog een beetje leuk staan. Want het oog wil ook wat. Hoefde niet heel lang te zoeken, want de Dainese D-Saddle lijkt wel ontworpen met de Voxan Roadster in gedachten. Oordeel zelf:

https://kamafotos.nl/2020/04/25/amsterdam-netwerkstraat/

10
De VOX stamtafel / Re:Voxan Roadster: zomaar een filmpje
« Gepost op: 31 maart 2020, 12:49:44 »
leuk Hans.   om even met je mee te rijden in jou omgeving.  

In de Randstad zijn nog genoeg leuke slingerende weggetjes door het groen en langs het water en die beginnen al op een paar honderd meter van mijn huis. Terwijl ik toch ook dicht bij het centrum van Amsterdam woon. Ach ja, het is ook een dorp hier. En hard gaat het nooit, daar is het domweg te druk voor. En nu helemaal, nu het maximum overal is teruggebracht naar 100 km/u. Niet dat dat voor hier in de omgeving veel uitmaakt. Want zelfs waar je tot voor kort wel 130 km/u mocht, was dat bijna niet te doen. Iedereen sukkelt hier maar voort in de drukte. Wat dat betreft komt die Vox wel te kort. Zesde versnelling? Ik gebruik hem nooit. Zelfs de vijfde wordt bijna niet aangetikt.

Volgende akkefietje wordt het trillingsvrij monteren van de GoPro. Nu 'zwemt' en trilt het beeld wat, waardoor het lijkt of het tellerhuis van elastiek is gemaakt en of de weg langs de Amstel uit kinderhoofdjes bestaat. Wat niet het geval is. Dat 'zwemmende' beeld schijnt typisch voor GoPro's te zijn, heb ik inmiddels via Google begrepen. En er zijn oplossingen voor. Alleen nu nog zien hoe ik dat netjes kwijtraak op de clipons van de Roadster.

11
De VOX stamtafel / Voxan Roadster: zomaar een filmpje
« Gepost op: 28 maart 2020, 23:07:25 »
De enige Voxan Roadster van Amsterdam, hij leeft nog. Thuisblijven vanwege corona is ook niks gedaan als je ook in 7 minuten en 28 seconden van Amsterdam in magnifiek lenteweer langs de Amstel naar Ouderkerk aan de Amstel kan rijden. Lang leve de GoPro! Die perfect het snorrende geluid van de v-twin registreert. Versnelling 1 en 2 that is. En niet meer dan 4 à 5000 t/m. De overige 4 versnellingen komen niet aan bod op zo'n kuierstukje dreutelen. De rit ging uiteindelijk verder, - Uithoorn, Vinkeveen, Abcoude, Weesp, en dat heb ik ook allemaal op video staan, maar voorlopig doen we het hiermee.

https://www.youtube.com/watch?v=ExpLm6iSHLg

12
Frame / stuur / voorvork / vering / Re:Nieuwe spiegels Voxan Roadster
« Gepost op: 3 december 2019, 22:38:39 »
Grotere foto's hier:
https://kamafotos.nl/2019/12/01/schiphol-loevesteinse-randweg-7/
staat hem echt een stuk beter.    waar heb je deze weg ?    

Spiegels komen hiervandaan:

https://www.mpartz.nl/spiegel-links-honda-nc700-2011-2013-p-33060

https://www.mpartz.nl/spiegel-rechts-honda-nc700-2011-2013-p-33475

Ik zag die spiegels op een Honda hier ergens in de buurt. Volgens het typeplaatje een NC700X. Daarna gaan googl'en. Even later zag ik dezelfde spiegels ook op andere Honda's, waaronder ook motorscooters.

Toen ik ze eenmaal uitpakte, bleken de spiegels geschikt voor zowel links als rechts schroefdraad. Monteren was dus makkie. De Roadster heeft aan beide kanten rechts schroefdraad.

13
Frame / stuur / voorvork / vering / Re:Nieuwe spiegels Voxan Roadster
« Gepost op: 3 december 2019, 16:11:39 »

15
Frame / stuur / voorvork / vering / Nieuwe spiegels Voxan Roadster
« Gepost op: 1 december 2019, 16:24:03 »
Het volgende bericht gaat feitelijk helemaal nergens over, want hoe interessant zijn nieuwe spiegels? Maar goed, mijn Roadster moest winterklaar zijn, dus niet alleen nieuwe accu en nieuwe koplamp, maar ook nieuwe spiegels. Want de oude waren wat smoezelig en dof geworden. Bovendien was het beeld niet altijd even duidelijk door motortrillingen, de ronde vorm niet ideaal (weinig zicht in de breedte) en er was een beschadiging ergens. Nieuwe spiegels dus.

Het is leuk om je fiets origineel te houden. Zeker als het om een zeldzaam model gaat, gebouwd in een obscure Franse fabriek die inmiddels niet meer bestaat. Maar al 15 jaar rijd ik met spiegels waarvan ik steeds dacht: dat moet beter kunnen. En omdat ze ook steeds doffer werden, heb ik de knoop doorgehakt. Ronde spiegels eraf en min of meer trapeziumvormige spiegels, bedoeld voor verschillende Honda-types, erop geschroefd. De ronde spiegels bewaar ik als historisch erfgoed. Al zijn het maar heel gewone ronde spiegels. Zoals je zo vaak op motorfietsen ziet. Maar gek genoeg precies deze ronde spiegels vond ik echt nergens meer on-line. Kennelijk toch unieke spiegels voor Voxan. En dan ook nog de Voxan Roadster.
(Update: het lijkt erop dat deze ronde spiegels ook op sommige Ducati Monsters uit de eerste serie gemonteerd werden. Ik zie ze tweedehands aangeboden op Ebay.)

De nieuwe spiegels hebben een ander model, geven prima beeld, lijken net wat minder te trillen dan de oude spiegels, waardoor ik echt goed zie wat er achter me gebeurt en ze staan ook nog eens goed op de Roadster. Vind ik. Oordeel zelf.

Pagina's: [1] 2 3 ... 17