Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Topics - Hans Konings (kamavox)

Pagina's: [1] 2 3
1
VOX gezien! / Amsterdamse Voxan Roadster nog steeds alive 'n kickin'
« Gepost op: 18 september 2023, 10:57:08 »
Allereerst: het lijkt wel of zowat al mijn oude berichten verdwenen zijn van het forum. Kan bijna niets meer terugvinden.

Maar goed, ik post dus zowat nooit meer hier, maar dat betekent niet dat ik ondertussen Honda rijd. Mijn Roadster doettut nog steeds, zoals deze gisteren genomen foto bewijst. Locatie: Gein-Noord in Abcoude.

2
De VOX stamtafel / De Voxan Roadster, hij doettut nog
« Gepost op: 16 april 2022, 15:01:45 »
Voxvrienden,

Lang niks gepost hier, ook niet gelezen eigenlijk. Daarom effe laten weten dat de Amsterdamse Voxan Roadster het nog steeds doet. Zie:

https://kamafotos.nl/2022/04/15/amsterdam-gustav-mahlerlaan-parnassusweg/

en

https://kamafotos.nl/2022/04/15/amsterdam-gustav-mahlerlaan-parnassusweg-2/

3
bagage / Zijtassen voor de Voxan Roadster
« Gepost op: 25 april 2020, 17:35:39 »
Lang geleden dat hier iets gepost is, dus tijd voor iets nieuws. Toen ik in 2004 een gloednieuwe Roadster (bouwjaar 2000 of 2001) kocht bij Motortoer Amsterdam (nu Ducati Amsterdam) kreeg ik er gratis en voor niks een rek op gemonteerd waarop weer een enorme topkoffer vastgeklikt kon worden. Handig om spullen mee te nemen, veel plezier van gehad, maar ook lelijk als de nacht en niet bevorderlijk voor de wegligging bij maar een klein beetje zijwind. Of wind van voren. Of wind van achteren. Of wind van welke kant dan ook. Dus ooit moest dat ding eraf. Nu na 16 jaar is het dan eindelijk zover. Rek gaat eraf, koffer gaat naar zolder. Toch wil ik wel af & toe spullen meenemen. Dus ben op zoek gegaan naar zadeltassen die je makkelijk kunt bevestigen en die ook nog een beetje leuk staan. Want het oog wil ook wat. Hoefde niet heel lang te zoeken, want de Dainese D-Saddle lijkt wel ontworpen met de Voxan Roadster in gedachten. Oordeel zelf:

https://kamafotos.nl/2020/04/25/amsterdam-netwerkstraat/

4
De VOX stamtafel / Voxan Roadster: zomaar een filmpje
« Gepost op: 28 maart 2020, 23:07:25 »
De enige Voxan Roadster van Amsterdam, hij leeft nog. Thuisblijven vanwege corona is ook niks gedaan als je ook in 7 minuten en 28 seconden van Amsterdam in magnifiek lenteweer langs de Amstel naar Ouderkerk aan de Amstel kan rijden. Lang leve de GoPro! Die perfect het snorrende geluid van de v-twin registreert. Versnelling 1 en 2 that is. En niet meer dan 4 à 5000 t/m. De overige 4 versnellingen komen niet aan bod op zo'n kuierstukje dreutelen. De rit ging uiteindelijk verder, - Uithoorn, Vinkeveen, Abcoude, Weesp, en dat heb ik ook allemaal op video staan, maar voorlopig doen we het hiermee.

https://www.youtube.com/watch?v=ExpLm6iSHLg

5
Frame / stuur / voorvork / vering / Nieuwe spiegels Voxan Roadster
« Gepost op: 1 december 2019, 16:24:03 »
Het volgende bericht gaat feitelijk helemaal nergens over, want hoe interessant zijn nieuwe spiegels? Maar goed, mijn Roadster moest winterklaar zijn, dus niet alleen nieuwe accu en nieuwe koplamp, maar ook nieuwe spiegels. Want de oude waren wat smoezelig en dof geworden. Bovendien was het beeld niet altijd even duidelijk door motortrillingen, de ronde vorm niet ideaal (weinig zicht in de breedte) en er was een beschadiging ergens. Nieuwe spiegels dus.

Het is leuk om je fiets origineel te houden. Zeker als het om een zeldzaam model gaat, gebouwd in een obscure Franse fabriek die inmiddels niet meer bestaat. Maar al 15 jaar rijd ik met spiegels waarvan ik steeds dacht: dat moet beter kunnen. En omdat ze ook steeds doffer werden, heb ik de knoop doorgehakt. Ronde spiegels eraf en min of meer trapeziumvormige spiegels, bedoeld voor verschillende Honda-types, erop geschroefd. De ronde spiegels bewaar ik als historisch erfgoed. Al zijn het maar heel gewone ronde spiegels. Zoals je zo vaak op motorfietsen ziet. Maar gek genoeg precies deze ronde spiegels vond ik echt nergens meer on-line. Kennelijk toch unieke spiegels voor Voxan. En dan ook nog de Voxan Roadster.
(Update: het lijkt erop dat deze ronde spiegels ook op sommige Ducati Monsters uit de eerste serie gemonteerd werden. Ik zie ze tweedehands aangeboden op Ebay.)

De nieuwe spiegels hebben een ander model, geven prima beeld, lijken net wat minder te trillen dan de oude spiegels, waardoor ik echt goed zie wat er achter me gebeurt en ze staan ook nog eens goed op de Roadster. Vind ik. Oordeel zelf.

6
Hans Konings is mijn echte naam. Of 'kamavox' zo je wilt. Naar mijn bedrijf KAMA Systems en uh... Honda.

De Honda is in mijn geval een blauwe Voxan Roadster, bouwjaar 2000 of 2001, dat moet ik eens nakijken op het frameplaatje. Ik kocht hem in 2004 nieuw uit de boedel van het failliete Greenib en heb er sindsdien bijna 50.000 km mee gereden. Niet veel, maar wel een paar keer naar Spanje waar ik kind aan huis ben. Ik denk dat ik inmiddels de enige Voxan van heel Amsterdam heb. Menigmaal moet ik motorrijders en andere belangstellenden uitleggen wat voor motor het is en waar hij vandaan komt. Maar er zijn ook Amsterdamse motorrijders die bij het stoplicht de Voxan geen blik waardig keuren. Die zeggen alleen maar hoi en knallen er vervolgens vandoor op hun BMW GS.

Voor de Voxan had ik een Moto Guzzi V65 die ik volledig op heb gereden. En daarna teruggegeven aan Motortoer in Amsterdam waar ik die Guzzi nieuw gekocht had. Een van de monteurs heeft er zijn vriendin nog op laten rijden, maar besefte al snel dat op ook echt op was.

De Roadster is er een uit de eerste serie en ik heb er dan ook zo ongeveer alle kinderziektes mee gehad die de eerste serie aankleefden. Erg betrouwbaar maakte dat mijn motor niet, maar inmiddels heb ik de ergste dingen er wel uit. Hoop ik. Voor de rest is hij nog volledig origineel en omdat ik geen poetser ben, is hem dat ook wel aan te zien. Belangrijkste is voor mij dat hij rijdt en dat hij lekker rijdt. De enige modificaties die ik deed (of beter: liet doen) zijn een koplampombouw naar xenon, een expansievaatje om geen koelwater kwijt te raken en intern in het motorblok verbeteringen die in de buurt komen van de evo-kit, maar het niet zijn. Want alle beschikbare evo-kits zitten inmiddels in andere Voxans, geloof ik.

Ik blijf met deze motor rijden, zolang ik het leuk vind. Of zolang hij het volhoudt.

7
Elektrisch / Hoera, een nieuwe koplamp voor de Roadster!
« Gepost op: 4 september 2019, 20:47:11 »
Dit was enorm spannend. Ik heb voor veel geld een koplamp gekocht voor mijn Roadster waarvan iedereen zei: niet meer te koop, wordt niet meer gemaakt, is nergens meer te vinden. Totdat ik ontdekte dat die koplamp wel heel precies lijkt op de koplamp van de Moto Guzzi Quota 1100 ES. En ik een webshop vond, in Enschede notabene, die zei: Ja hoor, hebben we voor je. Levertijd drie weken. En gisteravond, precies drie weken later, werd hij hier aan de deur afgeleverd en volgens mij is het krek dezelfde als de koplamp van mijn Voxan. Alleen dan gloednieuw met enorm helder glas. Hopelijk komt er dan ook weer een normale hoeveelheid licht uit. Want daar was het me allemaal om te doen.

Nu moet ik hem nog monteren. Een beste klus. Want ik heb twee jaar terug een ombouw naar xenonlicht laten doen door Onno van HMI en nu zit dat koplamphuis helemaal volgepropt met extra kastje, draden en stekkers. En het was in standaarduitvoering al aardig vol daar. Zie de foto voor het verschil tussen versleten en nieuw.

8
Elektrisch / [Roadster] Weinig licht uit de koplamp
« Gepost op: 25 oktober 2015, 23:22:45 »
Vandaag de mouwen opgestroopt en EINDELIJK begonnen met onderzoek waarom mijn koplamp zo weinig licht geeft. Als ik alle stekkers lostrek, meet ik met de multimeter 12.4 volt op de stroomverbinding van de H1. Sluit ik het lampje aan, meet ik nog maar 10.4 volt. Nieuw lampje erin en weer 10.4 volt. Stekkers zijn niet gecorrodeerd, niet bij het lampje en ook niet bij de eerstvolgende stekkerverbinding in het koplamphuis. Dat wordt dus verder zoeken. Lichtschakelaar op het stuur? Geen idee nog.

9
GPS / Waze - Israëlische satnav-app voor de smartfoon
« Gepost op: 15 maart 2014, 10:31:58 »
Onlangs was ik een weekje bij vrienden in Tel Aviv, Israël. Ja, dat was erg leuk, Tel Aviv is een wereldstad met erg veel scooters en een enkele KTM Duke: http://www.mobypicture.com/user/kamasys/view/16632437

Om de weg te vinden in Tel Aviv en ook in de rest van Israël (Jeruzalem!) raadde iemand mij de app Waze aan. Ontwikkeld in Israël, naar het schijnt gekocht door Google. Gratis. Zie:

https://www.waze.com/nl/

in de auto en lopend op straat doet de app het goed. Instructies in het Nederlands door Claire. In Israël niet echt nodig gehad, maar in NL herkent Claire de nieuwste rotondes waar een maand terug nog een kruising met stoplichten was en de kaart op je telefoonschermpje is helder en begrijpelijk (in Israël straatnamen in voor mij onleesbaar Hebreeuws, schijn je te kunnen veranderen, zie http://www.mobypicture.com/user/kamasys/view/16628682).

Maar dan op de motor..., oortelefoontje onder de helm en rijden maar. Helaas, al bij 40 km/u door de straat niets te verstaan van wat Claire zegt. Dan maar wat harder zetten. Waarschuwing op het schermpje: "Je geluidsvolume kan gehoorschade veroorzaken". Hm, toch proberen op weg naar een adres in Woerden. Nooit geweten dat rijwind en motorgeluid zo hard waren. Werkelijk niets van te verstaan. Eenmaal de motor helemaal stil en uitgezet, tetterde Claire in mijn oren: "JE HEBT JE BESTEMMING BEREIKT!" Mens, ik ben niet doof!

Conclusie: leuke app, maar waardeloos op de motor. Misschien maar eens een andere helm kopen.

10
De VOX stamtafel / He, een Voxan!
« Gepost op: 14 maart 2014, 18:44:43 »
Stond ik afgelopen weekend in het Groene Hart nabij Roelofarendsveen een foto te maken van het mooie namiddaglicht, kwam er een man langsfietsen die riep "He, een Voxan! Die zijn zeldzaam!" En vervolgens ijzerenheinig doorfietsen. Ik bedoel, hij is blijkbaar kenner, dan heeft ie de kans om zo'n zeldzame Voxan van nabij te bekijken..., fietst ie gewoon door.  :o

11
De VOX stamtafel / Voxan op Twitter en Pinterest (en ook vast op Facebook)
« Gepost op: 2 december 2013, 23:28:18 »
Ik weet dat niet veel van jullie iets met Twitter hebben, maar ik ben blij met dit simpele nieuwtje: ook Voxan, d.w.z. Voxan Motors, de nieuwe Voxan die beter Voltan had kunnen heten, zit op Twitter. Met veel foto's:

https://twitter.com/voxanmotors

Ik heb mij vanaf mijn eigen Voxantwitdinges natuurlijk als volger gemeld:

https://twitter.com/voxantweets

Oh, en ze zitten ook op Pinterest. Zie:

http://www.pinterest.com/voxan/

En ze zullen ook vast op Facebook zitten, maar daar rijd ik met een grote boog omheen.

12
De VOX stamtafel / Voxan-blauw, ook een Citroën-kleur?
« Gepost op: 28 september 2013, 21:16:30 »
De Citroën C2 is een minder bekend model dat van 2003 tot 2010 gemaakt werd. De enkele die je ziet rijden, is opvallend vaak blauw. Zo op het oog dezelfde kleur blauw als het blauw waarin de Voxan Roadster werd geleverd. Altijd handig om te weten.


13
De VOX stamtafel / Ondertussen in Issoire...
« Gepost op: 20 augustus 2013, 11:19:54 »
Op weg naar Spanje even in Issoire wezen kijken of het grote Voxanbord nog op de fabrieksgevel hing. Maar nee, er is nu een ander hi-tec-bedrijf gevestigd: AirTM. Een bedrijf dat ontwikkeling voor de luchtvaart doet, zo begrijp ik van de website:

http://www.airtm.fr/

14
Elektrisch / Beter licht op de Vox
« Gepost op: 3 juni 2013, 21:16:45 »
Een van de dingen die ik echt zou willen verbeteren is de schamele lichtopbrengst van de koplamp van de Roadster. Ik bedoel, in vergelijking met mijn Vespa scooter, stelt de lichtopbrenst eigenlijk niks voor.

Ik heb het topic 'Xenon' van Martijn Le Roi gelezen en er met hem over gesproken op de Vox Meet in Olst. Een mooie aanpassing, maar als ik Martijn goed begreep was de verbetering t.o.v. de fabriekskoplamp niet echt heel groot. Ik zag in ieder geval weinig verschil met mijn Roadster.

Hebben jullie ervaring met andere verlichting, lampjes, electra enz.?

15
GPS / Satnavs op de Vox, ja dat kan
« Gepost op: 3 juni 2013, 19:02:57 »
[eerder gepost elders, nu hierheen verhuisd]
Natuurlijk kunnen we allemaal kaartlezen, maar zo'n satnav van TomTom of Garmin is wel een leuk hebbeding. Lang dacht ik dat montage op de Voxan lastig was vanwege de clip-ons, maar dat blijkt reuze mee te vallen. In Olst fotografeerde ik 2 oplossingen, zowel Roadster als Café Racer. Ondertussen blijkt dat ik te lang niet gelezen heb op dit forum , -shame on me, want er is dus een heus GPS-subforum. Had ik eerder moeten zien. Nu ja, hier de foto's:


Pagina's: [1] 2 3