Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Topics - vcr01

Pagina's: [1] 2
1
Divers / verf
« Gepost op: 1 oktober 2023, 13:14:32 »
Hallo allemaal.
Ik heb een zilvergrijze Caf? Racer. Het voorstel kuipdeel begint t.h.v. de spiegel - en op enkele andere plaatsen - steeds meer te scheuren. Dus dat wordt repareren (gesmolten tire wrap?) of vervangen door een nieuw. Ik heb nog een nieuw liggen, maar in de voor mij verkeerde kleur (brons / goud). Heeft iemand toevallig de kleurcode van de grijze?
Alvast bedankt.
Het was vandaag prima Voxan-weer. Ik kwam tijdens mijn rit iemand tegen op een MV Augusta 750S. Hij wilde niet ruilen. Lullig he. Mensen kennen de waarde van een Voxan niet.
Gr.
Peter

2
Effe voorstellen is wel zo beleefd! / gezocht: Voxan rijder West-Brabant
« Gepost op: 6 februari 2022, 10:44:47 »
Hoi,
Ik was pas op bezoek bij ene Frank in Rucphen die zich m.n. bezig houdt met onderhoud en revisie van racemotoren. Hij vertelde echter dat hij vorig jaar iemand had geholpen om een Voxan Cafe Racer na jaren stilstand weer op gang te krijgen. De eigenaar daarvan zou in West -Brabant (omgeving Rucphen) wonen. Ik woon zelf in Roosendaal en ben benieuwd waar deze persoon woont en/of hij ook op het forum zit.
Gr.
Peter

3
De VOX stamtafel / op bezoek bij Manu Meca Motos
« Gepost op: 20 september 2020, 11:03:57 »
Hallo allemaal.
We zijn de afgelopen 3 weken op vakantie geweest in de Vogezen in Frankrijk. Het tweede deel van onze vakantie op zo'n 50 km afstand van Port-sur-Saone, waar het eenmansbedrijf Manu Meca Motos gevestigd is. We hebben - nieuwsgierig als we zijn - de stoute schoenen aangetrokken en zijn op bezoek gegaan. Het bedrijf bleek gevestigd in een woonwijk, waar in de dubbele garage en de grote kelder onder het huis eigenaar Emanuel (vandaar Manu)l zijn werkplaats heeft en ons van harte verwelkomde. Wij waren de eerste Nederlandse klanten die op bezoek kwamen. Hij vertelde dat hij inmiddels min of meer DE Voxanspecialist van Frankrijk is, met zelfs klanten vanuit Bordeaux, maar ook klanten heeft uit de Benelux en Duitsland. Zijn werkplaats is erg professioneel qua inrichting (machines e.d.) maar een beetje de bekende Franse chaos. Schademotoren voor de onderdelen, losse blokken, plaatwerk, noem maar op, er slingerde van alles rond. Er stond een aardige werkvoorraad, ook van enkele andere merken trouwens. Hij heeft ons uitvoerig rondgeleid en geïnformeerd, onder meer een Voxan laten zien met motorschade als gevolg van ondeskundig onderhoud: klepdekselpakking slordig gemonteerd met een beetje kit erbij, wat niet goed bleek voor de oliedoorvoer. Verder vertelde hij enthousiast over zijn wereldwijde race-activiteiten. Hij beschikt daarvoor over een compleet omgebouwde Voxan en een gemodificeerde Caferacer. Op die Caferacer zat trouwens het betere "plaatwerk", dat niet kapot gaat als je er naar kijkt, laat staan als je er aan zit. Zag er goed uit en voelde heel degelijk aan. Over de achterveer die bij sommigen van jullie kapot is gegaan vertelde hij dat als reparatie niet lukt er 3 of 4 alternatieven zijn van andere merken.
Na wat kleine spulletjes te hebben gekocht voor het 10.000km onderhoud hebben wij afscheid genomen van deze uitermate vriendelijke en bescheiden Fransman. Ik heb wat foto's gemaakt, dus als iemand me even uitlegt hoe ik die kan plaatsen zal ik dat binnenkort even doen.
Sinceres salutations.
Peter

4
VOX zaken AANGEBODEN / Voxan Roadster te koop
« Gepost op: 13 juni 2020, 15:08:05 »
Hoi,
Op Speurders staat bij Motoren een Voxan Roadster te koop. Staat aan de - slechte - foto's te zien al heeeeel lang stil en lijkt niet geheel compleet. Iemand interesse, misschien voor de onderdelen?
Gr.
Peter

5
VOX zaken AANGEBODEN / Caféracer te koop
« Gepost op: 4 maart 2019, 16:57:14 »
Hello,
Op Speurders staat een paarse Caféracer te koop. In Lelystad / bj. 2001 / 22700 km / zo te zien een buitenslaper / vr.pr. € 6950 (oeps). Een bekende van ons?
Gr.
Peter

6
VOX zaken GEVRAAGD / koperen ring gaasfilter
« Gepost op: 9 februari 2019, 16:28:29 »
Hoi,
Weet iemand waar de koperen ring van het gaasfilter nog te koop is, die met die rare maat van 22.4x30x2 (JO 049 XX)? HMI heeft hem niet meer.
Tips welkom. Bij voorbaat dank.
Gr.
Peter

7
Divers / verversen koelvloeistof
« Gepost op: 27 december 2018, 20:23:53 »
Hallo allemaal,
Ik ben mijn CR aan het prepareren voor het nieuwe seizoen. Ik heb daarover een vraag. Volgens het instructieboekje moet je elke 2 (!) jaar de koelvloeistof verversen. Ik krijg uit mijn motor rijdende  vriendenkring daarover uiteenlopende adviezen. Volgens sommigen hoef je de koelvloeistof helemaal nooit te verversen en volstaat bijvullen indien nodig. Hoe staan jullie daar tegenover? Gaat de kwaliteit van de vloeistof na verloop van tijd achteruit en hoe uit zich dat dan? De koelvloeistof in mijn CR oogt erg zuiver en ik heb geen koelingsproblemen.
Alvast bedankt voor jullie reactie en uiteraard een voorspoedig 2019.
M.v.g.
Peter

8
VOX zaken AANGEBODEN / Caféracer op Marktplaats
« Gepost op: 6 december 2018, 12:41:03 »
Hoi.
Opnieuw een Caféracer te koop. Staat bij Motoren / overige merken op Marktplaats. Een - niet geheel originele - aubergine kleurige van ene Marcel uit Mierlo.
Gr.
Peter

9
Remmen / wielen / banden / ketting & tandwielen / reservoir remvloeistof voorrem
« Gepost op: 30 september 2018, 19:10:17 »
Hoi,
Het afdekkapje van het remvloeistof reservoir van de voorrem ziet er niet uit. Is dat reservoir universeel? Weet iemand of je dat afdekkapje los kunt kopen en zo ja waar?
Alvast bedankt.
Gr.
Peter

10
Divers / olie koppeling verversen
« Gepost op: 15 december 2017, 19:32:30 »
Hallo,
Om de hoeveel jaar moet de olie van de koppeling worden vervangen en hoe doe je dat?
Alvast bedankt voor jullie reactie.
Groeten,
Peter

11
VOX zaken AANGEBODEN / Voxan Cafe Racer te koop
« Gepost op: 20 augustus 2017, 15:55:35 »
Hoi dames, heren en transgenders (inderdaad, ik ga met mijn tijd mee).
Er staat al enige tijd weer een Cafe Racer te koop op Speurders voor € 4950. Volgens mij een handelaar die hem eerder aanbood voor € 6000 á € 7000 en toen geen informatie wilde verstrekken over de updates.
Gr.
Peter

12
overig / heftafel
« Gepost op: 24 december 2016, 17:08:35 »
Hallo,
Het is voor mijn rug beter om met een heftafel te gaan werken. Dan gaat poetsen en sleutelen een heel stuk comfortabeler. Er zijn echter best veel merken en typen te koop. Heeft iemand van jullie goede ervaringen met een bepaald merk / type (en waarom)? Alvast bedankt voor de info.
Gr.
Peter

13
VOX zaken AANGEBODEN / Café Racer te koop
« Gepost op: 16 januari 2015, 15:31:34 »
Hallo,
Er staat op Speurders bij oldtimers een paarse Cafe Racer te koop (in Nuenen). Vraagprijs > € 3500
Gr.
Peter

14
VOX zaken AANGEBODEN / Marktplaats Roadster Te koop
« Gepost op: 9 maart 2014, 16:49:24 »
Hoi,

Op Marktplaats staat een Roadster te koop, van iemand van het forum?

Gr.
Peter

Advertentietekst

Voxan roadster
Mooie voxan, lage kilometerstand. opvallende verschijning. inruil motorfiets of cabrio mogelijk.  
2001
10.794 km
€ 3.950,00  

twostroke
Dalen, DR

15
VOX zaken AANGEBODEN / mijn voxan gaat in de verkoop (vervolg)
« Gepost op: 1 april 2013, 07:35:00 »
Ik weet niet waarom dit onderwerp geblokkeerd is, maar wil toch even het laatste woord hebben.

Hallo Jos,
Ik ben ook geen sleutelaar, maar je hoeft niet te kunnen sleutelen om een advertentie te zetten met daarin relevante en juiste informatie.
Ook al wist je niet precies meer wat er kapot is, je hebt zeer waarschijnlijk wel een prijsindicatie gevraagd
en gekregen van de reparatie, anders doe je geen motor weg die "als ie dit niet had dan had ik hem over gespoten in de kleuren van een oude engels cafe racer, oranje met zwart wit geblokte band in het midden. en had er dan nog 20 jaar op gereden. dussssssssssssss". Mijn analyse is dat je in ieder geval wel wist dat het een dure reparatie is. Wees daar dan ook helder over.
Dus ik blijf er bij dat ik het niet zo'n nette advertentie vind.
M.v.g.
Peter

Pagina's: [1] 2