Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - vcr01

Pagina's: [1] 2 3 ... 11
1
Divers / Re: Aanhaalmomenten
« Gepost op: 2 november 2023, 10:26:55 »
Hallo Brenny.
Op de site van de Voxan Club de France staat onder het kopje Technique informatie over het verversen van de voorvorkolie en daarbij ook een aantal aanhaalmomenten.
Gr.
Peter

2
Divers / Re: verf
« Gepost op: 2 november 2023, 10:15:53 »
Hallo Brenny.
Bedankt voor het aanbod. Hier in Roosendaal zit ook een goede verfmaker die de lak kan scannen en/of zelf kan mengen. Mocht ik er niet uitkomen dan hoor je van me.
Mvg. Peter

3
Divers / verf
« Gepost op: 1 oktober 2023, 13:14:32 »
Hallo allemaal.
Ik heb een zilvergrijze Caf? Racer. Het voorstel kuipdeel begint t.h.v. de spiegel - en op enkele andere plaatsen - steeds meer te scheuren. Dus dat wordt repareren (gesmolten tire wrap?) of vervangen door een nieuw. Ik heb nog een nieuw liggen, maar in de voor mij verkeerde kleur (brons / goud). Heeft iemand toevallig de kleurcode van de grijze?
Alvast bedankt.
Het was vandaag prima Voxan-weer. Ik kwam tijdens mijn rit iemand tegen op een MV Augusta 750S. Hij wilde niet ruilen. Lullig he. Mensen kennen de waarde van een Voxan niet.
Gr.
Peter

4
Effe voorstellen is wel zo beleefd! / Re: Nieuw Voxventje
« Gepost op: 8 februari 2022, 16:51:19 »
Hoi,
Over framebouwers gesproken: ik kwam onlangs toevallig een Gus Kuhn BMW (R90S) tegen. Kuhn heeft ook met Norton en Japanse blokken gewerkt / geracet. Voor de oude knakkers onder ons leuk om zo eens in de geschiedenis te duiken.
Gr. Peter

5
Effe voorstellen is wel zo beleefd! / gezocht: Voxan rijder West-Brabant
« Gepost op: 6 februari 2022, 10:44:47 »
Hoi,
Ik was pas op bezoek bij ene Frank in Rucphen die zich m.n. bezig houdt met onderhoud en revisie van racemotoren. Hij vertelde echter dat hij vorig jaar iemand had geholpen om een Voxan Cafe Racer na jaren stilstand weer op gang te krijgen. De eigenaar daarvan zou in West -Brabant (omgeving Rucphen) wonen. Ik woon zelf in Roosendaal en ben benieuwd waar deze persoon woont en/of hij ook op het forum zit.
Gr.
Peter

6
VOX zaken AANGEBODEN / Re: dekseltjes aluminium voor ren en koppeling.
« Gepost op: 12 juli 2021, 17:12:21 »
Hoi,
Heb jij ze (nog) op voorraad of loopt dit via Marktplaats?
Gr.
Peter

7
Onderdelen / Re: onderdelenverstrekking?
« Gepost op: 11 juni 2021, 15:57:46 »
Hoi,
Gaat het om Manu Meca Motos waar ik vorig jaar op bezoek ben geweest en onderdelen heb gekocht? Mocht dat zo zijn, erg leuk voor ons dat hij via HMI meer wil en kan gaan leveren. :) Gr. Peter

8
De VOX stamtafel / Re:op bezoek bij Manu Meca Motos
« Gepost op: 21 november 2020, 15:21:05 »
Hallo,
Er staan een paar leuke filmpjes van Emanuel op You Tube waarop zijn Voxan racer te zien is. Even zoeken op Momo Circus.
Gr.
Peter

9
De VOX stamtafel / Re:Drieling in huize JFJ ❤️
« Gepost op: 21 november 2020, 15:13:31 »
Hoi.
Dat wordt een leuke verzameling Ik heb inmiddels ook een drieling, maar geen eeneiige. De Caferacer en Speed Triple hebben recent gezelschap gekregen van een BMW R80/7 van 1980. En nu maar hopen dat het Franse, Engelse en Duitse gezelschap geen ruzie maken in de garage. Misschien wordt het ook tijd voor een mooie Italiaans(se).
Veel succes met je aanwinst.
Gr.
Peter

10
De VOX stamtafel / op bezoek bij Manu Meca Motos
« Gepost op: 20 september 2020, 11:03:57 »
Hallo allemaal.
We zijn de afgelopen 3 weken op vakantie geweest in de Vogezen in Frankrijk. Het tweede deel van onze vakantie op zo'n 50 km afstand van Port-sur-Saone, waar het eenmansbedrijf Manu Meca Motos gevestigd is. We hebben - nieuwsgierig als we zijn - de stoute schoenen aangetrokken en zijn op bezoek gegaan. Het bedrijf bleek gevestigd in een woonwijk, waar in de dubbele garage en de grote kelder onder het huis eigenaar Emanuel (vandaar Manu)l zijn werkplaats heeft en ons van harte verwelkomde. Wij waren de eerste Nederlandse klanten die op bezoek kwamen. Hij vertelde dat hij inmiddels min of meer DE Voxanspecialist van Frankrijk is, met zelfs klanten vanuit Bordeaux, maar ook klanten heeft uit de Benelux en Duitsland. Zijn werkplaats is erg professioneel qua inrichting (machines e.d.) maar een beetje de bekende Franse chaos. Schademotoren voor de onderdelen, losse blokken, plaatwerk, noem maar op, er slingerde van alles rond. Er stond een aardige werkvoorraad, ook van enkele andere merken trouwens. Hij heeft ons uitvoerig rondgeleid en geïnformeerd, onder meer een Voxan laten zien met motorschade als gevolg van ondeskundig onderhoud: klepdekselpakking slordig gemonteerd met een beetje kit erbij, wat niet goed bleek voor de oliedoorvoer. Verder vertelde hij enthousiast over zijn wereldwijde race-activiteiten. Hij beschikt daarvoor over een compleet omgebouwde Voxan en een gemodificeerde Caferacer. Op die Caferacer zat trouwens het betere "plaatwerk", dat niet kapot gaat als je er naar kijkt, laat staan als je er aan zit. Zag er goed uit en voelde heel degelijk aan. Over de achterveer die bij sommigen van jullie kapot is gegaan vertelde hij dat als reparatie niet lukt er 3 of 4 alternatieven zijn van andere merken.
Na wat kleine spulletjes te hebben gekocht voor het 10.000km onderhoud hebben wij afscheid genomen van deze uitermate vriendelijke en bescheiden Fransman. Ik heb wat foto's gemaakt, dus als iemand me even uitlegt hoe ik die kan plaatsen zal ik dat binnenkort even doen.
Sinceres salutations.
Peter

11
VOX zaken AANGEBODEN / Voxan Roadster te koop
« Gepost op: 13 juni 2020, 15:08:05 »
Hoi,
Op Speurders staat bij Motoren een Voxan Roadster te koop. Staat aan de - slechte - foto's te zien al heeeeel lang stil en lijkt niet geheel compleet. Iemand interesse, misschien voor de onderdelen?
Gr.
Peter

12
Frame / stuur / voorvork / vering / Re:balhoofdlagers vervangen voxan.
« Gepost op: 6 mei 2020, 19:00:34 »
Hallo Tjeerd,
Sinds bij mijn Caféracer de balhoofdlagers zijn vervangen stuurt hij beter dan ooit tevoren, echt een verademing. De Voxanlagers bleken behoorlijk rot (putten en roest) en zijn vervangen door lagers van Triumph.
Gr.
Peter

13
Effe voorstellen is wel zo beleefd! / Re:Voorstellen
« Gepost op: 7 januari 2020, 17:18:31 »
Hallo,
Ik weet niet of je voor de aankoop wist dat er "wat" probleempjes waren en wat je hebt betaald, maar dit gaat wel een forse rekening worden, voor zover je al alles kunt vinden wat je nodig hebt. Je zult denk ik veel geduld en geluk moeten hebben bij je zoektocht. Een nieuw voorspatbord in de verkeerde kleur (goud) staat te koop bij motorparts-online voor € 178,65.
Welkom bij de club en veel succes.
Gr.
Peter

14
overig / Re:heftafel
« Gepost op: 14 december 2019, 21:03:35 »
Hoi,
Ik ben er nog steeds tevreden over. Niet alleen om aan de motoren (Voxan en Triumph te "werken"), maar ook makkelijk als werkbank. Hij heeft zijn geld al opgebracht.
Gr.
Peter

15
Inlaat / Uitlaat / Injectie / Re:Erbarmelijke toestand van de benzineleidingen
« Gepost op: 19 september 2019, 07:29:30 »
Hallo,
Eindelijk tijd gehad om de lekkende benzineleidingen te vervangen. Ik heb daarvoor het zadel, het binnen spatbord en de accu verwijderd. De slangen bleken keihard te zijn, je kon ze gewoon breken. Niet verwonderlijk na 18 jaar. Gelijk maar een nieuwe accu geplaatst, die zat er ook al meer dan 13 jaar in. Ik had er erg tegenop gezien, maar eigenlijk viel deze klus best wel mee, mede dankzij de heftafel. Daarna starten en gelijk goed lopen. Het klonk weer als muziek in mijn oren.
Iedereen die de slangen nog niet heeft vervangen adviseer ik dat gelijk te doen, want aan de buitenkant zagen ze er nog behoorlijk goed uit, maar het was dus gewoon bagger.
M.v.g.
Peter

Pagina's: [1] 2 3 ... 11