Recente berichten

Pagina's: 1 2 3 [4] 5 6 ... 10
31
Motorblok / Re: Welke olie?
« Laatste bericht door JFJ Gepost op 11 juli 2022, 20:07:10 »
Die M6 inbusjes meestal 9 a 10 nm.
Wel vreemd want door de pakking kan er geen olie bij de inbus kop komen.
Weet je zeker dat het niet ergens anders weg komt?

Hier net terug van het Duitse treffen. Met de auto geweest dit jaar en mijn pa meegenomen.
32
Motorblok / Re: Welke olie?
« Laatste bericht door diederik Gepost op 21 juni 2022, 15:31:42 »
Hmm, lekkage komt niet uit het slangetje, maar lijkt bij een moer vandaan te komen (zie pijltje op foto). Misschien dus met wat aandraaien opgelost. Weet iemand met welk moment die bouten moeten worden aangedraaid?
33
Frame / stuur / voorvork / vering / Re: Voorvork caferacer lekt
« Laatste bericht door vox88000 Gepost op 19 juni 2022, 10:14:50 »
ik laat het altijd doen door Rooske in tynaarlo.     als je beide voorvork poten daar heen stuurt dan maakt hij ze weer helemaal klaar voor je ..

hij heeft voor mij en meerdere van mijn voxan kennissen al  voxan voorvork poten klaar gemaakt.   vriendelijke groeten Tjeerd graanstra.

https://www.ohlins-rooske.nl/



34
Frame / stuur / voorvork / vering / Voorvork caferacer lekt
« Laatste bericht door diederik Gepost op 17 juni 2022, 14:30:16 »
Hola,
de rechterpoot van mijn voorvork lekt na een tour van 2000 km. Best hard trouwens 2 dagen stilstaan lag er behoorljk wat olie op mijn velg (zie foto).
Ik begreep uit een ander topic, dat de keerringen van een roadster in 2010 al lastig te krijgen waren. Ik neem aan, dat dit dezelfde zijn als bij de caféracer en dat het er niet makkelijker op is geworden. De links die in het andere topic staan werken neit meer. Iemand enig idee waar ik er nog aan kan komen?
En als ik ze heb, kan elke willekeurige motorzaak ze dan vervangen of is dit ook specialistisch Voxan werk? Ik durf het zelf niet echt aan.
35
Motorblok / koppeling slaat door, maar alleen soms
« Laatste bericht door diederik Gepost op 17 juni 2022, 14:21:14 »
Hola,
Ik heb net 2000 km gereden in de bergen op mijn Vox en dat was een feestje, maar ik had iets geks. Toen ik een paar uur op de motor zat en op een vlak stuk wilde optrekken om een auto in te halen, voelde het ineens of de koppeling slipte en gingen de toeren omhoog zonder dat ik harder ging. Daarna vrij voorzichtig gereden en niet hard opgetrokken, maar er eigenlijk geen last meer gehad. Ook niet bij optrekken na de bocht op de Stelvio, waar het soms toch vrij stijl is. Op de snelweg naar huis had ik het echter plotseling weer een keer.
Lijkt mij geen versleten koppelingsplaten, want dan zou dit continue moeten gebeuren en steeds erger worden. Iemand enig idee wat het kan zijn?
36
Motorblok / Re: Welke olie?
« Laatste bericht door diederik Gepost op 17 juni 2022, 14:10:36 »
Inmiddels 2000 km gereden in de Dolomieten en Alpen. Prachtig. Maar helaas komen er wel weer wat dingetjes naar boven.
Toen ik na thuiskomst de volgende dag de vox ff kwam bewonderen, lag er olie op de voorvelg. Dat lijkt uit de rechter voorpoot te komen. Heb ik lang geleden al eens problemen mee gehad. die keerringen om de olie tegen te houden zijn volgens mij heel kwetsbaar en een lekkage heb je zo.
Daarnaast zat er olie links voor op het blok. Waar dart precies vandaan komt weet ik niet zeker, maar er hangt een rubber slang in de buurt. Zou het kunnen dat dat een afvoer is bij overdruk of iets dergelijks? Laatste dag heb ik 700 km over de snelweg geblazen, dat helpt waarschijnlijk niet. Zie foto.
Het goede nieuws is, dat de lekkage, die ik hiervoor steeds had helemaal over is ;-)
37
Motorblok / Re: Welke olie?
« Laatste bericht door diederik Gepost op 31 mei 2022, 14:10:20 »
Volgens mij is het lek boven. Nu 3 ritjes gemaakt inclusief stuk snelweg en nog steeds geen druppel geknoei  :). Nog ff een paar proefritjes maken voor de zekerheid en dan volgende week een week cruisen in de Alpen  8). Zin in.
38
Motorblok / Re: Welke olie?
« Laatste bericht door diederik Gepost op 30 mei 2022, 11:18:34 »
Vanmorgen geen olie op de vloer  ;D.
Voor starten ff olie gepeild en nog steeds vol. Alles gemonteerd en ff een paar minuten laten lopen. Weer gepeild en nu helemaal leeg?!? ER zal wel olie bij moeten, maar ik vind het moeilijk te bepalen wanneer het te weing of teveel is met dat dry sump systeem. Vermoeiend   :-\.
39
Motorblok / Re: Welke olie?
« Laatste bericht door diederik Gepost op 29 mei 2022, 21:22:01 »
Nieuwe olie erin gedaan. Lijkt niet te lekken, maar ik kijk morgen ff of er niet toch een plas onder ligt. Voor de zekerheid de uitlaat nog maar niet gemonteerd.
Wat ik wel gek vind, ik het er 2 liter olie in gegooid en gestart met de startonderbreking in tot het olielampje uit ging. Maar als ik dan het oliepeil meet, lijkt ie overvol. Ik had hem niet helemaal leeg gepompt want de olie die erin zat was nog nieuw, alleeen via de plug leeg laten lopen, maar er zou nog anderhalve liter bij moeten en dat zal toch neit nog in het blok hebben gezeten?

40
Motorblok / Re: Welke olie?
« Laatste bericht door vox88000 Gepost op 26 mei 2022, 19:10:55 »
ja duidelijk  .. die ringetjes zijn  wel gevoelig.    altijd monteren ,met een beetje motor olie er omheen ..    [ dan glijden ze beter op hun plek  ]..
Pagina's: 1 2 3 [4] 5 6 ... 10