Auteur Topic: Waze - Israëlische satnav-app voor de smartfoon  (gelezen 1969 keer)

Hans Konings (kamavox)

  • Held
  • *****
  • Berichten: 255
    • Bekijk profiel
    • la Crónica
Waze - Israëlische satnav-app voor de smartfoon
« Gepost op: 15 maart 2014, 10:31:58 »
Onlangs was ik een weekje bij vrienden in Tel Aviv, Israël. Ja, dat was erg leuk, Tel Aviv is een wereldstad met erg veel scooters en een enkele KTM Duke: http://www.mobypicture.com/user/kamasys/view/16632437

Om de weg te vinden in Tel Aviv en ook in de rest van Israël (Jeruzalem!) raadde iemand mij de app Waze aan. Ontwikkeld in Israël, naar het schijnt gekocht door Google. Gratis. Zie:

https://www.waze.com/nl/

in de auto en lopend op straat doet de app het goed. Instructies in het Nederlands door Claire. In Israël niet echt nodig gehad, maar in NL herkent Claire de nieuwste rotondes waar een maand terug nog een kruising met stoplichten was en de kaart op je telefoonschermpje is helder en begrijpelijk (in Israël straatnamen in voor mij onleesbaar Hebreeuws, schijn je te kunnen veranderen, zie http://www.mobypicture.com/user/kamasys/view/16628682).

Maar dan op de motor..., oortelefoontje onder de helm en rijden maar. Helaas, al bij 40 km/u door de straat niets te verstaan van wat Claire zegt. Dan maar wat harder zetten. Waarschuwing op het schermpje: "Je geluidsvolume kan gehoorschade veroorzaken". Hm, toch proberen op weg naar een adres in Woerden. Nooit geweten dat rijwind en motorgeluid zo hard waren. Werkelijk niets van te verstaan. Eenmaal de motor helemaal stil en uitgezet, tetterde Claire in mijn oren: "JE HEBT JE BESTEMMING BEREIKT!" Mens, ik ben niet doof!

Conclusie: leuke app, maar waardeloos op de motor. Misschien maar eens een andere helm kopen.
« Laatst bewerkt op: 15 maart 2014, 11:01:44 door Hans Konings (kamavox) »
Cerca del río hay un sendero, donde la tarde es caramelo.